https://darkness.pub/2022/03/20/vinnarna-i-novelltavlingen/ 


När Darkness Publishing först annonserade ut att de skulle ge ut en antologi med vampyr-noveller (nu titulerad ”Blodets Makt”), så tänkte jag att det inte var något för mig. Jag skriver bara berättelser i mitt eget fantasy-universum där allt kretsar kring mänsklighetens kamp mot demoner. (Enkelspårig eller hängiven? Ni får tolka som ni vill!) Det finns inga ANDRA mytiska varelser som t ex vampyrer där.
Men så fick jag idén till en historia där antagonisten visserligen inte är en bokstavlig vampyr, men en människa som på många sätt är ”vampyraktig” (inklusive blodtörsten!). På den långa tågresan från Lund till Hörnefors i höstas (efter att jag suttit i betygskommitten på en disputation), så fick jag världens inspiration och skrev ihop hela novellen.

Och den kom med!

Det här är förlagets egen blurb:

I Blodets makt bjuder nitton svenska författare på en inblick i världen hos mäktiga och rika vampyrer. Brinnande begär, flärd och lidelse med dramatiska vändningar och tuffa, kvinnliga vampyrer som vet exakt vad de vill ha och ser till att få sina drömmar uppfyllda.

Vi dras till det mörka och hemska. Det blodiga och brutala. Varje novell har sin egen smak och sitt eget språk. Författarna har tillsammans skapat en samling mörka noveller utan särskilt lyckliga slut. Så som man berättade förr, vid lägereldarnas tid.”