Jag gästbloggar om mitt skönlitterära skrivande hos Sabine Mickelsson: https://www.sabinemickelsson.com/blogg/gastbloggare-hur-sjalvutlamnande-vill-man-vara-att-gora-fantastik-av-sitt-liv

Hur självutlämnande vill man vara? Att göra fantastik av sitt liv.

”När jag skriver filosofiartiklar om min galenskap kan jag i någon mån gömma mig bakom den torra, analyserande filosofiprosan, men det fungerar inte i romanformat. Där blev istället fantastiken en lösning.

Jag har alltid läst mycket science fiction, fantasy och övernaturlig skräck. När jag bläddrade i mitt gamla anteckningsblock från mentalsjukhuset fick jag idén att skriva en historia utifrån premissen att alla upplevelser varit verkliga. Jag har varit rädd för demoner – men tänk om demoner existerade? Jag har hört min hjärna klicka och surra och känt små kugghjul snurra i huvudet – men tänk om någon faktiskt hade fått sin organiska hjärna ersatt
av en mekanisk?”