Min novell ”En sommarsjäl i hjärtat” har blivit antagen till antologin Sommarsjälar, som kommer att publiceras just framåt sommaren i år. https://www.instagram.com/p/CYtbnE-snXW/ Den första skönlitterära text som jag får publicerad, och det känns jättekul!

Novellen utspelar sig (liksom all fiktion som jag skriver) i Människor mot Demoners universum, men långt innan En Hjärna för Examen – närmare bestämt under 1200-talets så kallade Armageddon-kris. Eftersom novellen ska kunna läsas helt fristående så har jag dock varit noga med att inte inkludera någon onödig exposition eller försöka knöla in hela världsbygget på några sidor (det tog ett antal novellskrivarförsök innan jag fick kläm på detta). Vi får ändå se lite av hur livet såg ut då (inte så trevligt), och följa Sigrid Halte/Sigrid Sommarsjäls resa till Akademin där hon ska lära sig bekämpa demoner. Det går inledningsvis ganska dåligt.